Ligging en omgeving


De quinta ligt ruim drie kwartier rijden ten oosten van Coimbra. De quinta ligt de aan de rand van een dorp. Het is de laatste woning en grenst aan het bos. Een zijde wordt begrensd door een beek. De weg naar de quinta is volledig geasfalteerd.

In het dorp zijn een café en een mini-supermarkt. Ook is er op loopafstand een authentiek Portugees restaurant waar je voor een klein bedrag een prima 3-gangen menu kunt gebruiken als lunch of diner. Het restaurant ligt aan een rivier waar je ook kunt vissen en zwemmen/pootje baden. Op 5 minuten rijden (3 km) ligt een levendig dorp met enkele restaurantjes, gezellige terrasjes, een bakker, een slager, twee kleine supermarkten, een drogist/apotheek en wat andere kleine winkels. Er is er een aangelegd rivierstrandje met bar/restaurant waar je lekker kan zwemmen. Hier is ook een camping.

De quinta ligt op 2 uur rijden van vliegveld Porto en 3 uur van vliegveld Lissabon.

Enkele bezienswaardigheden in de omgeving:

  • Het is een goede uitvalsbasis om het grootste natuurpark van Portugal te bezoeken, de Serra da Estrela.
  • Coimbra, met een van de oudste universiteiten van Europa en een gezellig, historisch centrum. Hier vind je een bruisende studentenstad vol cultuur, shopping en aangename terrassen.
  • Kanoën op de rivier de Mondego
  • Fietsen (fietsverhuur en routes, b.v. 47 km langzaam naar beneden en daarna opgehaald worden, zie www.ecopista-portugal.com)
  • Paardrijden
  • De zee ligt op 1 uur en 10 minuten rijden.
  • Tomar (kasteel van de Tempeliers), Fatima en Viseu zijn andere steden die goed te bezoeken zijn vanuit de quinta.
  • De grootste Romeinse opgravingen van Portugal zijn in Conímbriga, op 1 uur rijden.
  • En natuurlijk zijn Lissabon en Porto zeer de moeite waard!

Midden Portugal is een zeer mooie en groene regio, maar is in 2017 getroffen door bosbranden. De sporen daarvan zijn in de omgeving goed te zien. Zie ook de Nieuwsbrief.

Naar Porto is het 2 uur vliegen vanaf Schiphol. Naar Lissabon is het 2,5 uur vliegen. Voor een week autohuur betaal je meestal tussen de 50 en 100 euro voor een compacte auto.

Met de auto is de quinta ongeveer 18 uur rijden (1.980 km) vanuit Utrecht.

fietsen langs de ecopista
nabijgelegen rivierstrand
dorpje 3 km verderop
nabijgelegen rivierstrand met terrasjes (3 km)
nabijgelegen rivierstrand
kanoën op de Mondego

 

Lissabon
Porto
Coimbra
Tomar, Convento de Cristo